Over Merik

Merik is een zanger, liedjes-schrijver, muzikant, papa, lover, ondernemer en levensgenieter. Zijn muziek smaak is breed, zijn stijl is pop/rock met hier en daar wat klassieke invloeden. Verder is hij erg gecharmeerd van blazer secties en mooie koortjes.

PASSIE VOOR ZINGEN

Zingen, liedjes schrijven en optreden doet Merik al vanaf mijn twaalfde. Vooral zingen is een enorme passie. Lekker uithalen in rocknummers maar ook mooi klein zingen in singer-songwriter liedjes. Merik heeft veel opgetreden met diverse bands in binnen- en buitenland. Met de De band Beethoven stond hij, met lang haar en bijpassende rock-outfit, in voorprogramma’s van grote muzikale acts.

OPTREDEN

Merik treed graag en regelmatig op met andere singer-songwriters en bands. Hij maakt deel uit van verschillende duo’s, trio’s en gelegenheidsbands. Hij speelt in kroegen, maar ook op feesten, partijen en verschillende poppodia.

THE YEAR OF THE DRAGON

In 2012, in het jaar van de draak, heeft hij zijn debuutalbum opgenomen. Een creatief ei dat echt eens gelegd moest worden. Een ontzettend leuke tijd waarin hij met geweldige mensen heeft mogen samenwerken en veel geleerd heeft.