Muzikaal avontuur in Los Angeles

Rogier in de Studio

My way or the highway‘. Dat klinkt natuurlijk niet fraai, maar het is voor deze ene keer, voor dit album wel hoe ik het graag wil. Jarenlang heb ik met liefde mijn muzikale en vocale bijdrage geleverd aan allerhande projecten van anderen. Dat gaat gepaard met concessies. En daar is helemaal niets mee, maar voor dit album wil ik echt eens iets doen wat voor 100% uit mijn eigen koker komt.
Het plan is dat ik de verschillende instrumentale partijen door andere muzikanten laat inspelen. Aangezien ik zelf de vaardigheden op gitaar, bas en drums ontbeer. Ik vind het wel heel fijn om dan tegen de muzikanten te kunnen zeggen wat ik graag wil horen. Het is zeer begrijpelijk dat dit voor de meeste muzikanten om me heen moeilijk is, omdat ze natuurlijk hun eigen creatieve ei in hun spel kwijt willen.

Loop ik daar pardoes tegen een studio in Los Angeles aan … Waar ik met studio muzikanten werk die met een producer als intermediair precies doen wat ik wil. Geweldig! Dus voorzichtig een eerste stap gemaakt met één liedje om te zien hoe dat uitpakt. In het begin wat onwennig, maar hoe verder het liedje vordert des te enthousiaster ik word.
Arrogante Kwast
In overleg met de producer laat ik weten hoe ik het wil hebben. Wat voor partijen ik wil horen. tikkie links, tikkie rechts. Ik keur partijen goed, ik keur ze af of ik vraag aanpassingen. Geen consessies. En dat allemaal zonder dat je voor een arrogante kwast wordt versleten. Erg fijn.

Garage sale
Enige keerzijde van mijn enthousiasme is dat de bodem van mijn muziek-spaarpotje al rap in zicht komt … Met pijn in mijn hart heb ik besloten om de analoge synthesizers en studio apparatuur, die ik door de jaren heen heb verzameld, te gaan verkopen. Houd marktplaats dus goed in de gaten. Voorlopig kan ik mijn lol niet op!

9 Comments

 1. Ik vind het heel goed klinken……heb natuurlijk al het e.e.a. van je gezien en gehoord, maar ik denk dat je me evengoed nog gaat verrassen. Kan niet wachten!!! 😉

  Grtz. Eric/EnRICoPictures

  Like

 2. Hi Merik.

  Heb je sneak preview beluisterd en klinkt nu al helemaal top. Heerlijk swingend. Kreeg direct de neiging tot bewegen.
  Ben erg benieuwd naar het eind resultaat.

  Like

 3. Gaaf die Sneak Preview. De muziek vind ik super…opbouwend…en omdat het zo abrupt stopt wil je gewoon heel graag de rest van het nummer horen….Aaaarrrrgghhhh…..kan niet wachten! 😉

  Grtz. Eric/EnRICoPictures

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s